Friday, May 30, 2008

BarCamp: urob-si-sám konferencia

Brkosrk sa slávnostne vrátil na rodnú hrudu. Nemajte však strach, blog pokračuje ďalej. Síce bude jeho aktualizácia aj naďalej taká sporadická, netreba sa však báť, grafománske chúťky ma zatiaľ neprešli a niečo sa vždy nájde.

Tak ako napríklad teraz, keď som dostal pozvánku na ne-konferenciu BarCamp, ktorá sa po prvý krát uskutoční na Slovensku. Viem, že to znie dosť pochybne, kedže sám mám dosť veľký odpor k rôznym konferenciám, ale toto sa mi zdá ako dobrá alternatíva, kedže obsah BarCampu tvoria samotní účastníci. Očakávam teda, že nepôjde o nudné powerpointové prezentácie opisujúce dve hodiny to, čo sa dá povedať za pätnásť minút, ale naozaj zaujímavé a aktuálne informácie z oblasti internetu a nových technológií.

Konferencia sa uskutoční 14. júna v A4 – nultom priestore na námestí SNP v Bratislave.

Cieľom prvého BarCampu je stretnutie tých, čo sa internetom živia (t.j. nehrajú cele dni travian) a tých, ktorý na ňom zabíjajú čas. Inak sa tomu hovorí internetoví profesionáli a amatérski fanúšikovia. Bude sa diskutovať o technológiách, biznise a prienikoch medzi nimi, pripravené sú aj nejaké tie prednášky a demá projektov. Čokoľvek bude ľudí zaujímať, čokoľvek navrhnú, čokoľvek si spravia.

Monetálne sa zbierajú návrhy na prednášky, napíšte im, o čom by ste chceli prednášať a užite si svojich päť minút slávy.

Pravidlá BarCampu
  • 1st Rule: You do talk about Bar Camp.
  • 2nd Rule: You do blog about Bar Camp.
  • 3rd Rule: If you want to present, you must write your topic and name in a presentation slot.
  • 4th Rule: Only three word intros.
  • 5th Rule: As many presentations at a time as facilities allow for.
  • 6th Rule: No pre-scheduled presentations, no tourists.
  • 7th Rule: Presentations will go on as long as they have to or until they run into another presentation slot.
  • 8th Rule: If this is your first time at BarCamp, you HAVE to present. (Ok, you don’t really HAVE to, but try to find someone to present with, or at least ask questions and be an interactive participant.

No comments: